Google Maps coordinates
Home / Matrijzen

Matrijzen

Matrijzen

Al meer dan 50 jaar ontwerpt en maakt matrijzen viavorm matrijzen naar de noden van de klant . Matrijzen op maat !

Wat Is een matrijs ? 

Een matrijs wordt ook wel een mal of gietvorm genoemd. In feite is een matrijs de negatieve vorm van het product dat men wenst te maken. Het materiaal en de vorm van een matrijs is afhankelijk van het product dat men wil vervaardigen. Daarnaast is ook de temperatuur en druk van groot belang voor het ontwerp en de vormgeving van de matrijs.

Matrijzen ontwerpen !

Het ontwerpen en bouwen van matrijzen is het werk van specialisten. Het ontwerp voor een matrijs moet zorgvuldig worden gemaakt. Hierbij moet aandacht worden besteed aan de vorm. De vorm van de matrijs moet zeer nauwkeurig worden bepaald omdat de mal exact de juiste producten moet vervaardigen conform de gewenste vorm en de gewenste afmeting. Al onze matrijzen worden hiervoor ontworpen en uitgetekend in 3D .

Als u interesse heeft in kwalitatief hoogwaardige matrijzen om uiteindelijk een kunststof product in de door u gewenste vorm te realiseren, dan bent u bij matrijzen Viavorm op de juiste plaats .

 

Matrijzen maken !

Nadat het 3D ontwerp  van de matrijs in samenspraak met de klant is goedgekeurd,  kan men aan de slag met het bouwen van de matrijzen.

Om in de sector van de matrijzen te voldoen is er een breed gamma van machines nodig. Voor het  vervaardigen van matrijzen moeten er aan verschillende machinale oplossingen gedacht worden. Zoals er zijn draaien en frezen en dit meer-assig tot 5-assig voor de freesmachines maar ook vlakslijpen en rondslijpen. Meer specifieke machines voor de matrijzenbouw zijn zink- en draadvonkers. Voor al deze machines  wordt er uitgekeken naar kwaliteit om aan de gewenste nauwkeurigheid en verspanningsvermogen te voldoen. Pas- en precisiewerk staat dan ook hoog in ons vaandel.
Van bij de start staat kwaliteit hoog aangeschreven alsook ervaren personeel en respect voor levertijd.

Allerhande injectie matrijzen, zowel voor kunststof als voor aluminiumlegeringen.

Van enkel tot meervoudige matrijzen

matrijs viavorm spuitgietmatrijs metaalbewerking kapmatrijs viavorm matrijs metaalbewerking

Matrijzen Viavorm
· Ontwerpt en vervaardigt matrijzen voor spuitgietproducten

· Herstelt matrijzen
· Doet draad– en zinkvonkverspaning

Top